This template is empty
Installeer nu geheel gratis : PC MONITOR FREE 24/7 

 

 

 

 

PC Monitor Free houdt de hele dag, tenminste zolang uw pc of laptop aanstaat, de belangrijkste zaken voor u in de gaten, oftewel uw pc of laptop wordt 24/7 gemonitord. 

 

 

Hoe werkt dit. 

Nadat u zich heeft aangemeld via het onderstaande/bovenstaande formulier nemen wij contact met u op om de software van PC Monitor Free te installeren. Meteen al na de installatie treedt de bewaking in werking. Verder op in dit artikel kunt u zien wat er precies voor u in de gaten wordt gehouden. 

 

 

Zodra het systeem iets ontdekt wat niet goed is wordt u gewaarschuwd door een email met daarin de omschrijving van het probleem.  

Dit kan een warning alert (waarschuwings alarm) of een critical alert (kritiek alarm) zijn. 

 

 Email melding

 

 

 

 

 

Afhankelijk van het soort alarm, moet er op korte termijn of direct actie worden ondernomen om schade aan uw apparatuur en/of data te voorkomen. 

U kunt dan op ons ticket centrum inloggen, een ticket aanmaken en de beschrijving van het probleem vermelden. Zodra wij het ticket in behandeling hebben nemen we contact op hoe we u het beste kunnen helpen en wat de kosten van de eventuele reparatie, of het onderhoud zijn.  Vaak kunnen deze problemen online, via de geïntegreerde hulp op afstand functie, worden opgelost, deze functie kan ook worden gebruikt voor andere werkzaamheden welke niet gerelateerd zijn aan een storing, maar bijvoorbeeld voor het installeren van een virusscanner of andere werkzaamheden. 


Ticket centrum

 

 

 Aanmaken ticket

 

 

 

De volgende onderdelen worden gemonitord: 

 

Alarmeringen m.b.t. de prestatie van uw pc of laptop 

 

Waarschuwings alarm voor het overschrijden van 70% van het beschikbare intern geheugen. 

Kritiek alarm voor het overschrijden van 80% van het beschikbare intern geheugen 

Als uw pc structureel meer dan 70% van het beschikbare intern geheugen gebruikt, dan wil dit meestal zeggen dat er teveel programma's zijn geopend, dit kan meestal worden verholpen door de pc te laten opschonen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u programma's gebruikt die veel geheugen nodig hebben, dan is het raadzaam om het geheugen uit te breiden. Bij meer dan 80% gebruik van het gegeugen kan dit lijden tot grote traagheid en/of vastlopen van uw pc of laptop. 

 

 

 

Waarschuwings alarm voor het overschrijden van 70% van de totale CPU capaciteit 

Kritiek alarm voor het overschrijden van 80% van de totale CPU capaciteit 

Als uw pc structureel meer dan 70% van de totale CPU capaciteit gebruikt, dan wil dat meestal zeggen dat er een programma of service niet goed functioneert, ook een virus of malware besmetting kan dit veroorzaken. Vaak gaat dit gepaard met uitvallen of vastlopen van uw pc en/of laptop. Meestal kan dit worden verholpen door de pc te laten opschonen. Het kan natuurlijk ook duiden op een defecte CPU. Bij het negeren van het alarm bij 80% kan dit lijden tot oververhitting, uitvallen en/of defect gaan van uw pc of laptop, met aanzienlijke reparatiekosten. 

 

 

 

Waarschuwings alarm voor het overschrijden van 70% van de totale harddisk capaciteit 

Kritiek alarm voor het overschrijden van 80% van de totale harddisk capaciteit 

Als uw pc structureel meer dan 70% van de totale harddisk capaciteit gebruikt, dan wil dat meestal zeggen dat er teveel programma's of data op uw pc of laptop staan, ook een virus of malware besmetting kan dit veroorzaken. Vaak gaat dit gepaard met traagheid of vastlopen van uw pc en/of laptop. Het kan natuurlijk ook duiden op een te kleine harddisk. Meestal kan dit worden verholpen door de pc te laten opschonen, of de harddisk te laten vervangen door een harddisk met meer capaciteit. Bij het negeren van het alarm bij 80% kan dit lijden tot instabiliteit, traagheid en/of vastlopen van uw pc of laptop. 

 

 

 

Alarmeringen m.b.t. de hardware van uw pc of laptop. 

 

Waarschuwings alarm voor het overschrijden van 60 °C van de CPU temperatuur. 

Kritiek alarm voor het overschrijden van 55 °C van de CPU temperatuur. 

Als uw CPU structureel meer dan 60 °C is, dan wil dat meestal zeggen dat er een structurele te hoge CPU belasting is, of de koeling van uw pc of laptop werkt niet of niet goed. Vaak gaat dit gepaard met uitvallen of vastlopen van uw pc en/of laptop. Meestal kan dit worden verholpen door de pc aan de binnenzijde schoon te maken en eventueel de koelpasta en/of ventilators te laten vervangen. Het kan natuurlijk ook duiden op een defecte CPU. Bij het negeren van het alarm bij 65 °C kan dit lijden tot oververhitting, uitvallen en/of defect gaan van uw pc of laptop, met aanzienlijke reparatiekosten. 

 

Waarschuwings alarm voor het overschrijden van 55 °C van de temperatuur van het moederbord. 

Kritiek alarm voor het overschrijden van 60 °C van de temperatuur van het moederbord. 

Als uw moederbord temperatuur structureel meer dan 50 °C is, dan wil dat meestal zeggen dat er een structurele te hoge CPU belasting is, of de koeling van uw pc of laptop werkt niet of niet goed. Vaak gaat dit gepaard met uitvallen of vastlopen van uw pc en/of laptop. Meestal kan dit worden verholpen door de pc aan de binnenzijde schoon te maken en eventueel de koelpasta en/of ventilators te laten vervangen. Het kan natuurlijk ook duiden op een defecte CPU of moederbord. Bij het negeren van het alarm bij 55 °C kan dit lijden tot oververhitting, uitvallen en/of defect gaan van uw pc of laptop, met aanzienlijke reparatiekosten. 

 

 

Waarschuwings alarm voor het niet bereiken van 200 rpm van de aanwezig ventilators. 

Kritiek alarm voor het niet bereiken van 150 rpm van de aanwezig ventilators. 

 

Als uw ventilators niet de 200 rpm behalen, dan wil dat meestal zeggen er een defect is aan de één van de ventilators. Het gevolg hiervan zijn (te) hoge temperaturen van de CPU, moederbord, harddisk of videokaart. Vaak gaat dit gepaard met uitvallen of vastlopen van uw pc en/of laptop. Dit worden verholpen door de defecte ventilator te laten vervangen. Bij het negeren van het alarm bij 150rpm kan dit lijden tot defect gaan van diverse onderdelen van uw pc of laptop. 

 

Alarmeringen m.b.t.  Windows Firewall 

 

 

Kritiek alarm als de Windows Firewall service niet actief is. 

Als u deze melding krijgt dan is uw computer niet in staat om de benodigde firewall in te schakelen, waardoor uw systeem onveilig en kwetsbaar is voor kwaadwilligen. De oorzaak ligt vaak in een virus of malware besmetting en/of een beschadigde Windows omgeving. Bij het negeren van dit alarm is uw pc of laptop kwetsbaar tijdens het gebruik van email en internet, zoals bankieren en online aankopen. Onderschat dit probleem niet! Jaarlijks worden er veel mensen de dupe van internet criminaliteit. Let op! Deze melding zegt niets over uw eigen antivirus software!